Suroviny:
Pyré:
Omáčka:
Jak na to?
Nejdříve si uděláme pyré. Brambory a mrkev si očistíme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme, dokud nejsou měkké. Poté přidáme smetanu, máslo, sůl a rozmixujeme.
Zatím, co se brambory budou vařit, si očistíme vepřovou panenku. Nakrájíme ji na 3 cm tlusté medailonky a naložíme do bylinek, soli a trošky oleje. Necháme chvilku marinovat, stačí po dobu vaření brambor a mrkve.
Rozpálíme si pánev, dáme na ni naši naloženou panenku a zprudka 3 minuty z každé strany restujeme.
Z pánve vyndáme orestovanou panenku a nalejeme do ní sklenku vína. Necháme odvařit připečené zbytky. Víno zredukujeme na polovinu a přilejeme smetanu. 2 minuty provaříme a přidáme medvědí česnek, petržel, sůl, pepř a jarní cibulku. Ještě 3 minuty provaříme a máme hotovo.
Dobrou chuť!