Suroviny:
Trhanec:
Jabka v karamelu:
Jak na to?
Nejdříve si uděláme jablka v karamelové omáčce. Do pánve si nasypeme cukr a necháme ho na středním plameni rozpustit na karamel. Poté přidáme lžíci másla a mléko. Necháme provařit, aby nám vznikla hladká karamelové omáčka. Do ní následně přisypeme na kostičky nakrájená jablka a necháme chvilku povařit, aby jablka byla tzv. na skus.
Mezitím, co se nám vaří jablka v karamelové omáčce si uděláme těsto na trhanec. Oddělíme si žloutky od bílků a dáme je do dvou misek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ke žloutkům přidáme cukr, sůl, mléko, mouku a ušleháme. Necháme chvilku odpočinout a opatrně do směsi zašleháme sníh z bílků.
Na pánvi si rozpustíme máslo, vlejeme do ní těsto a zasypeme rozinkami. Přiklopíme pokličkou a necháme asi 3 minuty na středním plameni. Poté sundáme z pánve poklici a trhanec otočíme, aby se opekl i z druhé strany.
Až je trhanec hezky dozlatova upečený, tak jej natrháme, dáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a poklademe jablky s karamelovou omáčkou, kterou trhanec pěkně nasaje.
Dobrou chuť!