Tarhoňa a la rizoto

Suroviny:

  • 100 g tarhoni
  • 1 sklenka bílého vína
  • 6 žampionů
  • 1/2 menší cukety
  • 2 jarní cibulky 
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • nasekaná petrželka
  • sůl a pepř

Jak na to?

Tarhoňu si připravíme tak, že ji opečeme na másle cca 5 minut, dokud nebude mírně zlatavá. Potom do ní postupně přiléváme vodu nebo vývar, až nám nabobtná a změkne. Když se tekutina odpaří, přilejeme znovu. Postup je podobný jako u vaření rýže na rizoto. 

Zeleninu a houby si nakrájíme a postupně opékáme na barvu na pánvi na trošce másla. Opečenou zeleninu přidáme do připravené tarhoni.

Po opečení zeleniny nalejeme do pánve víno a vývar. Necháme odvařit připečené zbytky a zredukovat na polovinu. Poté do pánve přidáme tarhoňu se zeleninou, promícháme osolíme, opepříme a zasypeme nasekanou petrželkou. Chvilku, cca minutku provaříme a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram