Suroviny:
Omáčka:
Jak na to?
Očistíme si kuřecí maso a nakrájíme ho na kostky. Dáme ho do misky a osolíme a opepříme. Nakrájíme si všechnu zeleninu, ať máme vše připravené a můžeme to jen sázet do woku.
Přípravíme si těstíčko, ve kterém budeme obalovat kuře. Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků v misce vyšleháme tuhý sníh, přidáme mouku, škrob, 1 lžičku soli a vše ještě opatrně promícháme. Kuřecí maso nakrájené na kostky si v této směsi postupně obalíme.
Do woku si nalejeme olej do výšky 3-4 cm a rozehřejeme ho. Nyní můžeme osmažit připravené maso v těstíčku. Nesnažíme ho na rozpálené plotně, ale spíš na středním plameni 6 - 8 minut. Jakmile bude těstíčko zlatavé, máme hotovo a vyndáme maso okapat na talíř s ubrouskem, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Na oleji si orestujeme česnek a zázvor, asi 1 minutu a přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a 5 minut restujeme. Přidáme třtinový cukr a necháme jej zkaramelizovat. Zeleninu zalejeme rajčatovým pyré a ananasovou šťávou, kde je rozmíchaná lžička škrobu. Necháme 5 minut provařit na mírném plameni, dochutíme sojovou omáčkou a vinným octem. Přidáme kousky ananasu a necháme 2 minuty provařit, poté vmícháme osmažené kuřecí kousky.
Podáváme s rýží a ozdobíme sezamovým semínkem.
Dobrou chuť!