Pomazánka - Sloní žrádlo

Suroviny:

  • 50 dkg jemného salámu nebo šunky
  • 4 nakládačky
  • 1 menší cibule
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce Worcesteru
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa
  • 3 lžíce majonézy (tu až druhý den)

Jak na to?

Na straně struhadla, kde je strouhání úplně nadrobno, si nastrouháme jemný salám (já ho mám od řezníka, takže je kvalitní, né jako ten moučný hnus z obchodu), pokud nemáte podobného řezníka, radši použijte šunku. Dále nakrájíme nadrobno nakládané okurky a cibuli. Vše dáme do misky.

Nyní si uděláme nálev. Do hrnce dáme hořčici, kečup, ocet, worcester a olej a cca 3 minuty necháme projít varem. Nálev je hotový, jakmile se nám olej spojí s ostatními ingrediencemi. 

Necháme chvilku vychladnout a poté přilejeme do misky k salámu, okurkám a cibuli. Vše promícháme a necháme v lednici odležet do druhého dne.

Druhý den vmícháme majonézu a pomazánka je hotová.

Dobrou chuť!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram