Suroviny:
Maso a marináda:
Náplň bagety:
Jak na to?
Nejdříve si z cibule, česneku, zázvoru a koriandru uděláme pastu. Vše naházíme do mixéru a mixujeme, dokud nevytvoříme pastu. Následně směs dáme na pánev s trochou oleje a orestujeme. Stačí asi 2-3 minuty, aby se uvolnila vůně a chuť, hlavně pastu nesmíme připálit.
Po 2-3 minutách stáhneme plamen, přidáme koření pěti vůní (prakticky se jedná o směs, v níž je obsažen badyán, fenykl, skořice, hřebíček a bílý pepř), černý pepř, badyán a chvilku osmažíme, opět tím uvolníme vůni a chuť. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Závěrem do směsi přidáme oba druhy sójových omáček a rajčatový protlak. Znovu orestujeme asi 2 minuty a marináda je hotová. Necháme ji vychladnout a maso jí potřeme. Ideálně by se maso mělo marinovat přes noc.
Troubu si předehřejeme na 160 °C. Maso s marinádou (já z toho vyndávám badyán, nechávám ho jen na marinování, přijde mi to pak moc převoněné, když se maso s ním i peče) přeložíme do pekáče, podlijeme sklenicí vody a zakryjeme poklicí. Pomalu pečeme, dokud maso nebude měkké, asi 3-4 hodiny. Po upečení necháme maso odpočinout 10-15 minut a pak ho vidličkou či rukama natrháme na vlákna. Natrhané maso promícháme se šťávou, která se nám z něj vypekla.
Bagety plníme připraveným masem, majonézou a zeleninou nakrájenou na nudličky.
Dobrou chuť!